ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ OFFICIAL SITE ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟ liantinis.gr




Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

Ένα ακόμη καλοκαίρι μνημονιακό ζούμε φέτος οι έλληνες. Κι εκείνοι που δεν άκουσαν ποτέ τους τι έλεγε ο Λιαντίνης κι εμείς που είχαμε το θλιβερό προνόμιο να γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Ακόμη και κάποιοι που περάσαμε το δικό μας γολγοθά μετά το 2005, και την εύρεση του σκελετού στον Ταΰγετο, και που τολμήσαμε να υποστηρίξουμε ότι δε μας ενδιαφέρει αν πέθανε και πώς πέθανε ο Λιαντίνης αλλά ΤΙ  είπε αυτός ο μέγας νεοέλληνας στοχαστής. Και στην εποχή που η αγέλη τριγύρω των ... λίκων ασχολιόταν με τα κόκαλα και τις σπηλιές.

Τι έχουν τώρα όλοι αυτοί να πούνε; Που ο εφιάλτης είναι εδώ;

Κι ένας νέος Καβάφης μας χρειάζεται να περιγράψει με το καυστικό του ύφος τη μωρία μας; Ή και ένας νέος Βάρναλης ή ακόμη καλύτερα ο Σουρής.

Όπως κι αν έχει ο δικός μας ποιητής παραμένει ο Δημήτρης Λιαντίνης. Που προτίμησε σε λόγο πεζό να γράφει τα δικά του ποιήματα και λέγοντας και ζώντας την αλήθεια. Και ευθέως μίλησε για εθνική σχιζοφρένεια στο κύκνειο άσμα του, τη Γκέμμα, και στο κεφάλαιο Ελληνοέλληνας. Εκεί και λέγει τα εξής που μοιάζουν πλέον προφητικά:

Ο ισχυρισμός αυτός είναι δόλιο σόφισμα, και αφέλεια ξεχειλωμένη. Όσοι λένε τούτη την παλαβομάρα, είναι σα να λένε: Άλλο εταίρα κι άλλο πουτάνα. Μα σε σεμνεία δουλεύουνε και οι δύο.

Και δείτε τώρα την είδηση των ημερών. Που συνεχίζει το θρίλερ της ΕΡΤ αναζητώντας νέα θύματα για απολύσεις. Αυτή τη φορά από τους εκπαιδευτικούς. Που κρίνονται λέει υπεράριθμοι. Και σε μια χώρα που αυτή τη σχολική χρονιά η εκπαίδευση λειτούργησε με τεράστιες ελλείψεις:

Χριστοφιλοπούλου: Η κινητικότητα στο δημόσιο δεν έχει σχέση με απολύσεις
Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δημοσίευση: 28/06/2013 - 12:57 - Πηγή: http://www.skai.gr

Η κινητικότητα λοιπόν δεν είναι απόλυση. Και η εταίρα δεν είναι πουτάνα...

Και η σχιζοφρένεια που κατάγγειλε ο Λιαντίνης τώρα δικαιώνεται. Και τιμωρώντας την ύβρη του παρελθόντος και το σύνθημα των αφελών: "Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται"...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλληνες θα ειπεί...






Να μαζεύονται οι φίλοι, να πίνουν κρασί και να τραγουδάνε...

Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα