ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ OFFICIAL SITE ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟ liantinis.gr




Λιαντίνης: Δε θέλω να με κινηματογραφήσεις, δε θέλω να κάνεις τη μορφή μου μούμια!


Από τα σχόλια του βίντεο:

Δημοσιεύθηκε στις 6 Ιαν 2013

Διάλεξη που έδωσε ο αείμνηστος Καθηγητής Δ. Λιαντίνης, στα πλαίσια Επιστημονικού Συμποσίου, στις 4-6-1994, στη Τρίπολη.

__________________

Είναι πραγματικά ευχάριστο που το τελευταίο διάστημα αρχίζουν επιτέλους να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο ντοκουμέντα για το Δημήτρη Λιαντίνη που πραγματικά τιμούν τη μνήμη του και δεν αποβλέπουν σε άλλες σκοπιμότητες και κυρίως δεν αποβλέπουν στην εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος του Λιαντίνη. 

Παράλληλα έχουν αρχίσει εκείνοι που κατέχουν διάφορα ντοκουμέντα να τα αποστέλλουν στη σύζυγο του Δημήτρη Λιαντίνη καθώς καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος να διασωθεί το υλικό αυτό και μελλοντικά να αξιοποιηθεί όπως πρέπει στο Δάσκαλο. 

Αυτό εξάλλου ήταν και η επιθυμία του ίδιου του Λιαντίνη. Και δεν το λέω αυθαίρετα. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα επισκέφθηκα την κ. Λιαντίνη στο σπίτι της και μου παρέδωσε αντίγραφα από αρκετά ντοκουμέντα από το αρχείο της και ανάμεσα σε αυτά και ένα βίντεο από μια διάλεξη του Δημήτρη Λιαντίνη. Στο βίντεο αυτό και υπάρχει μια αποκαλυπτική στιχομυθία του Λιαντίνη με έναν ακροατή που τον ηχογραφεί, γεγονός που προκαλεί την απορία του Λιαντίνη και τον ωθεί να τον ρωτήσει δημόσια για ποιο σκοπό κάνει αυτή την ηχογράφηση. Τι θέλει να κάμει την κασέτα... Δεν παραλείπει μάλιστα να εκφράσει την επιθυμία του να του αποστείλουν αντίγραφο της κασέτας. 

Με αυτό λοιπόν το δεδομένο απευθυνόμαστε σε όσους κατέχουν παρόμοια ντοκουμέντα και τους ζητάμε να αποστείλουν αντίγραφο στην κ. Λιαντίνη. Ώστε να συμπληρωθεί το οπτικοακουστικό  αρχείο που ήδη κατέχει, συμπλήρωμα απαραίτητο και πολύτιμο σε όλο το άλλο επίσημο αρχείο του Δασκάλου και που η ίδια με πολυετή και συστηματική εργασία έχει πλέον ταξινομήσει αλλά και προβαίνει πλέον σε δημοσιεύσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας που έχει δημιουργήσει για τον άντρα της:


Αξίζει πάντως να προσέξετε και τι δηλώνει στην αρχή του βίντεο που αναδημοσιεύουμε ο Δάσκαλός μας. Η επιθυμία που εκφράζει να μην τον κινηματογραφήσουν! Να μην  κάνουν τη μορφή του  μούμια!!! Να τον ηχογραφήσουν, ναι. Όχι όμως βιντεοσκόπηση. 

Τι θέλει να πει; Καταλαβαίνουμε; Αν ναι, καταλαβαίνουμε και το πώς πρέπει να αξιοποιείται όλο αυτό το υλικό από ομιλίες και διαλέξεις του Λιαντίνη. Αν δηλαδή ο σκοπός του είναι να το παρακολουθούν οι αργόσχολοι του διαδικτύου μασώντας πασατέμπο ή απευθύνεται σε όσους έχουν μελετήσει το έργο του και θέλουν αξιοποιώντας και το υλικό των ντοκουμέντων να προχωρήσουν τη μελέτη και την έρευνά τους. 

Είναι ώρα λοιπόν να προβληματιστούν και όσοι με αγαθές έστω προθέσεις συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια να γίνει η μορφή του Λιαντίνη μούμια στο διαδίκτυο! Να τον ακούσουν το Δάσκαλο τι δηλώνει απερίφραστα και να καταλάβουν το λάθος τους. Και πως είχαμε δίκιο τόσα χρόνια που κατακρίναμε την υπερβολή με τα βίντεο. Κι επιμέναμε να στραφούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το Λιαντίνη, στα βιβλία του! 

Τα οπτικοποιημένα και τα ηχητικά ντοκουμέντα αν έχουν ένα ρόλο σημαντικό είναι να υπάρχουν σε αρχείο που θα απευθύνεται σε ερευνητές και ήδη καλούς γνώστες της φιλοσοφίας του Λιαντίνη. Όχι για ευρεία κατανάλωση και υποκατάστατα για όσους βαριούνται να διαβάσουν Λιαντίνη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλληνες θα ειπεί...






Να μαζεύονται οι φίλοι, να πίνουν κρασί και να τραγουδάνε...

Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα